О мени

          Зовем се  Маријана Коларић. Радим у Основној школи „Петефи бригада“ у Кули од 1995. године. Имам 25 година радног искуства као учитељ и 4. године као наставник у специјалном одељењу од 1. до 8. разреда.

          Завршила сам за Професора разредне наставе и Мастер студије на Педагошком факултету у Сомбору и имам жељу да упишем Докторске студије. У току свог учитељског рада сам се веома много и активно бавила и објављивањем својих стручних радова у часопису Просветни преглед, израђивала сам свој дидактички материјал за рад у настави, учествовала на разним конкурсима за примере добре праксе на којима сам имала успехе те су ми стручни радови објављивани и публиковани у Бази радова ЗУОВ-а, као и у електронском Зборнику акредитованиог републичког скупа учитеља, презентовани на републичкој Смотри стваралаштва учитеља Републике Србије. Такође сам дугогодишњи сарадник Издавачке куће Клет из Београда као аутор наставних припрема из Музичке и Ликовне културе, као евалуатор и презентер уџбеника и као рецензент Читанке и Граматике „Раша и Маша“ за 3. и 4. разред основне школе. Сарадник сам и удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама општине Кула, МНРО „Плава птица“ у Кули и њихов вишегодишњи члан Скупштине, а такође сам члан и сарадник ДВД- Добровољно Ватрогасног Друштва Кула и са групом својих ученица учествујем на Државним такмичењима подмлатка ДВД Кула. Удата сам,  живим у Кули, са супругом Браниславом и двоје деце, ћерком Николином (24) и сином Миланом (22).

          Уз предлог  и подршку колектива у коме радим, тачније колега учитеља из Основне школе „Петефи бригада“ из Куле, а такође и уз сопствену вољу и подршку колега из других школа наше општине, постала сам Председник Друштва учитеља општине Кула- ДУОК.

          Волим свој позив и са љубављу га обављам јер првенствено волим децу и рад са њима. Извела сам 6 генерација ученика и поносим се са свим својим ученицима. Са сваком генерацијом проживим и стварам неку нову причу која је препуна дивних успомена.

         Покушаћу да их се свих сетим и да их представим на овом свом креативном месту за уживање у успоменама .

     А зашто креативно место? Волим да стварам са својом децом- сечемо, лепимо, цртамо,сликамо, глумимо, скачемо, певамо, пишемо, фотографишемо, снимамо, шарамо, стварамо и заједно уживамо у раду и разговарамо.

            А затим све волимо да прикажемо да сви виде…

nios-en-la-escuela

ШТА ДЕТЕ МОЖЕ,

КАДА СЕ ВИШЕ ЊИХ СЛОЖЕ,

КАДА ЗАЈЕДНО РАДЕ

И ГРАД ИЗ МАШТЕ ГРАДЕ!!!

КАДА ИМ УЧИТЕЉИЦА ИДЕЈУ ПРУЖИ,

ДА ИМ УЖИТАК БУДЕ ДУЖИ,

ТАДА ДЕЧИЈА ВЕЛИКА МАШТА,

УЗ ДРУГАРЕ МОЖЕ СВАШТА.

И ОНДА РЕДОМ НАСТАЈУ СЛИКЕ

И УСПОМЕНЕ ПРЕВЕЛИКЕ,

ЗАТИМ СЕ ПИШУ ЖИВОТНЕ ПРИЧЕ,

ЗАТИМ СЕ СЛОВО, ЗА СЛОВОМ СРИЧЕ,

ПА ОНДА НАСТАЈУ ПЕСМЕ И СНОВИ

И ОНДА ИДУ У ЖИВОТ НОВИ

У КОЈИ СЕ НОСЕ СТИХОВИ ОВИ

И ВЕЧНО  ИХ ЧУВАЈУ  УЧИТЕЉСКИ БЛОГОВИ!

Picture1 - Copy